Pages Menu
Categories Menu

olej kokosowy gestosc

olej kokosowy gestosc Nazwa „rzepak” wynika z faktu, że rzepak olejek została zmodyfikowana w kanadyjskim laboratorium w oleju niższego kwasu uznany za bezpieczny do spożycia przez ludzi (Słowo „rzepak” oznacza kanadyjskiej ropy naftowej kwasem niski).

Kanadyjski rząd zapłacił US Food and Drug Administration (FDA) dużą sumę pieniędzy, że olej rzepakowy umieszczone na „ogólnie uznane za bezpieczne” (GRAS) listy. Jednak badania z efektów rzepakowy olejku na zwierzętach laboratoryjnych wskazują trudności związane w kierunku serca, nadnerczach, nerkach i tarczycy. Żaden człowiek Badania przeprowadzono przed olej rzepakowy był szeroko promowany w Stanach Zjednoczonych. Podczas pieczenia, ja używałem naturalne masło i olej rzepakowy.

Mam teraz włączone dla wszystkich moich pieczenia do mieszanki masła ekologicznego i naturalnego olejku kokosowego. Kokosowy olejek i masło, ponieważ są one nasycone tłuszcze, są stabilne w wyższych temperaturach i pozostają stabilne przez dłuższy czas wymagany do pieczenia. Szkody wyrządzone przez utlenianie tłuszczów zazwyczaj występuje podczas podgrzewania stosunkowo niestabilne tkanki tłuszczowej na przykład jednonienasyconych lub wielonienasyconych tłuszczów.

Wykorzystując kwasów tłuszczowych jednonienasyconych ciała na przykład olej rzepakowy w pieczeniu lub gotowaniu opuszcza swoje ciało bardziej podatne na szkody oksydacyjnym. Nienasycony tłuszcz, po podgrzaniu, ma potencjał do przekształcenia się w trans kwasów tłuszczowych, których organizm nie jest w stanie metabolizować. (Trans kwasów tłuszczowych omówiono w dużo bardziej szczegółowo poniżej). Oksydacyjny szkody dla organizmu zwiększa ryzyko tworzenia plagi miażdżycowe w tętnicach, co z kolei zwiększa ryzyko chorób serca.

Po prostu ze względu na zwiększone niebezpieczeństwo oksydacyjnego uszkodzenia powstałe podczas ogrzewania kwasów tłuszczowych jednonienasyconych do wyższych temperatur, ważne jest, aby upewnić się unikać ogrzewania oliwy olejku zbyt wysoka podczas gotowania z nim.
Wpis zawdzięczamy